Sociálně ekonomické postavení osob samostatně výdělečně činných ve společnosti - Novák, Jaroslav
V českej legislatíve neexistuje jednotná definícia pojmu samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO). Štrukturálne členenie aktérov tvorby a užívania hodnôt. Metodologické súvislosti využitia disponibilných údajov. Vývoj naturálnych ukazovateľov od roku 1990. Počet ekonomicky aktívnych SZČO. Vývoj samostatnej zárobkovej činnosti má v Čechách svoje špecifiká.