Více peněz v ekonomice nezajistí zaměstnanost
Objasnenie vzťahu krátkodobého a dlhodobého pôsobenia hospodárskej politiky, spôsob fungovania makroekonomiky. Američan Edmund Phelps - nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu pre rok 2006, jeho stručný životopis, charakteristika a výsledky jeho práce. Vzťah inflácie a nezamestnanosti, Phelpsova teória. Zlaté pravidlo tvorby kapitálu.