Medzinárodné investovanie a jeho vplyv na životné prostredie - Vidová, Jarmila, 1967-
Dôsledky komplexnej ľudskej činnosti na zmenu kvality životného prostredia. Celosvetový charakter globálnych environmentálnych problémov. Hlavná úloha environmentalistiky. Nevyhnutnosť podriaďovať ciele ekonomickej aktivity ochrane životného prostredia.