Od globálneho otepľovania k obchodovaniu s emisiami - Smreková, Marta
Devastácia životného prostredia je celosvetovo dlhodobým problémom. Kjótsky protokol a jeho ciele. Európska únia a Kjótsky protokol. Obchodovanie s emisiami. Neobnoviteľné zdroje energie. Ruská federácia - strategický dodávateľ ropy a plynu. Ochrana životného prostredia sa dotýka všetkých krajín.