Energetika a Ukrajina - Greššová, Mária
Stručná charakteristika hospodársko-politickej situácie Ukrajiny. Ukrajina má status trhovej ekonomiky (od 1.12.2005). Slúži ako významný tranzitný uzol v dodávkach strategických surovín, ale aj na jej území sa nachádzajú ložiská týchto surovín. Plynárenský konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom.