Problém migrácie a jej vplyv na súčasný politicko-hospodársky vývoj vybraných krajín Európy - Krausová, Ľubomíra
Fenomén zahraničnej migrácie sa svojimi rôznorodými dopadmi čoraz viac zaraďuje medzi globálne problémy ľudstva. Príčiny migrácie. Dopady migrácie - cieľové krajiny, krajiny pôvodu. Situácia vo vybraných krajinách Európy - Španielsko, Ruská federácia, Francúzsko, Holandsko.