Priame zahraničné investície v strednej a východnej Európe ako faktor rastu inovačnej schopnosti regiónu - Vážan, Marek
Významné zmeny v krajinách strednej a východnej Európy (SVE) v posledných rokoch. Aktuálne trendy v oblasti priamych zahraničných investícií (PZI). Priame zahraničné investície v krajinách SVE. Motívy vstupu zahraničných investorov do krajín SVE. Inovačná schopnosť regiónu. Transformačný proces v krajinách SVE mal zákonite vplyv aj na výskumné a vývojové aktivity v tejto oblasti.