Kam kráča svetová ekonomika - Moravčíková, Marta
Informácie z publikácie Ekonomického ústavu Slovenskej akadémie vied "Vývoj a perspektívy svetovej ekonomiky: Globálna konkurencieschopnosť a energetická a demografická kríza." Problémy svetovej ekonomiky. Čína a India ako najrýchlejšie rastúce ekonomiky sveta. Výkonnosť ekonomiky Európskej únie výrazne pod úrovňou svetového rastu. Problematická platobná bilancia USA. Pozitíva a negatíva svetovej ekonomiky. Hrozba - starnutie obyvateľstva.