Německá integrační politika mezi pragmatismem a europeizací - Handl, Vladimír
Problematika zmeny v nemeckej integračnej politike. Metodologický prístup hodnotenia nemeckej zahraničnej politiky podľa modelu autorky Moniky Medick-Krakau. Zmena v nemeckej integračnej politike v období rokov 1995-2005. Proces pragmatizácie s ohľadom na praktické krátkodobé i strednodobé záujmy. Programové a inštitucionálne zmeny po nástupe veľkej koalície Angely Merkelovej. Inštitucionálne posuny a ich politický význam. Diferencovaná europeizácia v politike veľkej koalície. Postoj k Európskej ústavnej zmluve.