Povinnosti zamestnávateľa a ochrana práv zamestnancov pri organizačných zmenách zamestnávateľa - Strýčková, Jolana
Zákon č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov zabezpečuje v ustanoveniach par. 27 a par. 31 ochranu práv zamestnancov v prípadoch, keď zamestnávateľ uskutočňuje rôzne organizačné zmeny. Prevod časti zamestnávateľa k inému zamestnávateľovi bez zániku doterajšieho zamestnávateľa. Zánik zamestnávateľa bez právneho nástupcu. Povinnosti zamestnávateľa pri organizačných zmenách voči zamestnancovi, Sociálnej poisťovni a zdravotnej poisťovni. Ilustračné príklady.