Penzijné systémy v Európe ktorý zo súčasných modelov je najvýhodnejší? - Barri, Ivan
Penzijné systémy väčšiny krajín západnej Európy sa dostávajú do obrovských deficitov. Klasifikácia modelov penzijných systémov v štátoch Európy. Bismarckovský model ( Nemecko, Francúzsko, Taliansko a Česká republika). Beveridgovský model (Veľká Británia). Švédsky systém. Stručná charakteristika jednotlivých systémov-modelov.