Rozvojová pomoc a predpoklady zvyšovania jej efektívnosti - Balhar, Víťazoslav
Formulácia hlavných problémov terajšieho sveta z hľadiska tvorby rozvojovej pomoci. Chybné kroky súvisiace s doterajšou rozvojovou pomocou. Formulácia projekcie nového efektívneho modelu rozvojovej pomoci, ktorý predpokladá zásadný prínos v sociálno-ekonomickom rozvoji rozvojových krajín s osobitným významom pomoci africkým krajinám. Afrika už nie je kontinentom beznádeje, zmenila sa.