K aktuálnym otázkam poistného trhu v Slovenskej republike ako súčasti finančného trhu - Drugdová, Barbora
Poistný trh v Slovenskej republike ku koncu 2004. Začlenenie slovenského poistného trhu do poistného trhu EÚ, prispôsobenie legislatívy SR v oblasti poistenia a poisťovníctva legislatíve EÚ. Vývoj trhu v oblasti životného poistenia je dynamickejší ako v neživotnom poistení. SR sa postupne približuje poistnému európskemu priemeru, ktorý zhruba predstavuje 60 percent v prospech životného poistenia.