Krajinnoarchitektonické úpravy a vegetačné prvky priemyselných areálov - Supuka, Ján
História a dlhodobá tradícia priemyslu na Slovensku. Prezentácia úplnej enumerácie priemyselných závodov na Slovensku. Priemyselné a podnikateľské parky ako novodobé urbanistické útvary. Historický pohľad na vznik priemyselných parkov (industrial parks, industrial estates). Regionálne a zonálne ponímanie priemyselných parkov. Kritéria výberu lokalít na zriadenie priemyselných parkov (zákon č.193/2001 Z.z. ). Stavebno - architektonické znaky priemyselných zón z hľadiska vývojových trendov.