Význam obalovej techniky balenie ovplyvňuje produktivitu pri výrobe a manipulácii - Kačeňák, Igor
Podiel obalovej techniky na rozmachu svetového obchodu. Postavenie obalovej techniky v národnom hospodárstve. Definícia obalu a obalovej techniky. Vzťahy medzi základnými pojmami obalovej techniky. Obalová technika ako vedný odbor.