K problematike poistenia podnikateľov v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Poistenie podnikateľov členíme na verejné poistenie podnikateľov (povinné zdravotné poistenie, nemocenské, dôchodkové, úrazové, garančné poistenie a poistenie v nezamestnanosti) a komerčné poistenie podnikateľov. Komerčné poistenie podnikateľov predstavuje skupinu poistení, ktoré sa orientujú na riziká ohrozujúce podnikateľskú činnosť konkrétneho podnikateľa (poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie majetku). Poistné produkty, ktoré ponúkajú komerčné poisťovne podnikateľom na slovenskom poistnom trhu.