Ekonomicko-právna charakteristika základného imania, jeho tvorba a funkcie z hľadiska právnej úpravy spoločnosti s ručením obmedzeným - Hudecová, Eva
Základné imanie ako právny pojem. Ekonomické aspekty vymedzenia pojmu základné imanie. Funkcie základného imania spoločnosti s ručením obmedzeným. Vlastné zdroje financovania spoločností. Funkcia miery účasti spoločníka na spoločnosti. Ochrana veriteľov.