Hospodářské a sociální účinky cestovního ruchu - Novacká, Ľudmila, 1953-
Ekonomické aspekty cestovného ruchu. Účasť cestovného ruchu na tvorbe príjmov do štátneho rozpočtu. Cestovný ruch ako realizátor tzv. neviditeľného exportu. Cestovný ruch ako ekonomický multiplikátor. Cestovný ruch ako nositeľ konečnej spotreby. Satelitný účet a jeho aplikácia na meranie efektov cestovného ruchu. SICTA - Štandardná medzinárodná klasifikácia turistických činností. Direktíva EÚ 95/57/EC.