European integration and european identity: towards a politics of differences? - Kamphausen, Georg
Charakteristika európskej identity. Vplyv historických, politických, kultúrnych a iných kritérií na vytvorenie konceptu európskej identity. Rozdielnosť procesu zjednocovania Európy a procesu zjednotenia Západu. Identita ako záruka priestoru pre vlastné sebaurčenie. Európska kultúra ako súbor rôznorodých problémov. Formovanie európskeho povedomia.