Koncentrácia, fúzie a bariéry vstupu do odvetvia - Oršulová, Anna
Meranie koncentrácie a metódy na meranie stupňa koncentrácie v priemysle. Herfindahlov - Hirshmanov index. Fúzie medzi firmami a ich členenie. Problematika bariér vstupu do určitého odvetvia. Zastrašovanie vstupu ako strategické konanie firmy, keď je ohrozená vstupom potenciálnej firmy do priemyselného odvetvia. Pojem zapustené náklady (sunk costs). Bezbariérové trhy.