Dvojí přístup k Hecksher-Ohlinově teorii s aspektem jejího využití v pedagogické praxi - Majerová, Ingrid
Objasnenie prístupov k Hecksher-Ohlinovej teórii a náčrt možností ich ďalšieho využitia v pedagogickej praxi, resp. posúdenie, či je zavedenie oboch prístupov modernej teórie medzinárodného obchodu pre magisterské štúdium reálne. Viacfaktorový model v teórii vybavenosti výrobnými faktormi. Hecksher-Ohlinova teória v chápaní kriviek PPF. Hecksher-Ohlinov teorém. Hecksher-Ohlinova teória v chápaní EBD.