Yaoundé, Lomé, Cotonou. Bilancia vzťahov Európskej únie a krajín ACP - Polakovič, Jozef
Vývoj zmluvných vzťahov medzi ES/EÚ a krajinami ACP. Od Rímskych zmlúv k dohodám z Lomé. Chronológia vzťahov ES/EÚ a krajín ACP, priebežná bilancia rozvojovej spolupráce. Dôvody, ktoré viedli EÚ k prehodnoteniu svojej doterajšej politiky voči krajinám ACP a k rozhodnutiu nepredlžovať platnosť dohody Lomé IV, ale uzatvoriť úplne novú dohodu o partnerstve. Zmeny, ktoré prináša dohoda z Cotonou, kritické hodnotenie dohody.