Inštitucionálny rámec rozvojovej pomoci - Raslavská, Ivana
Trojaký pohľad na rozvojovú spoluprácu - porovnanie súčasných troch najväčších systémov rozvojovej pomoci. Popis troch inštitucionálnych úrovní systému OSN. Popis z hľadiska objemu poskytovanej pomoci najväčšieho systému rozvojovej pomoci v súčasnosti - OECD. Úlohy Brettonwoodských inštitúcií (Skupina Svetovej banky a Medzinárodný menový fond) v rozvojovej pomoci. Problémy a negatíva systémov rozvojovej pomoci.