Nielen mať, ale i umne hospodáriť - Kožiak, Radoslav
Hospodárne získaný a účelne využívaný majetok obcí (miest) umocňuje pozície samosprávy. Zákon SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí. Podstata obecného majetku. Účely a spôsoby využívania obecného majetku. Zásady hospodárenia s majetkom. Podnikateľská činnosť obce.