Je česká ekonomika pripravená na vstup do európskej menovej únie? (2) Zapojenie do medzinárodnej deľby práce - Lebiedzik, Marian
Potreba otvorenosti ekonomiky pre vstup krajiny do menovej únie. Ukazovateľom je miera zapojenia sa do medzinárodnej deľby práce. Meria sa ním podiel dovozu a vývozu na hrubom domácom produkte. Česká republika patrí k tým ekonomikám v únii, ktoré charakterizuje vysoká miera otvorenosti. Vysoká miera internacionalizácie českej ekonomiky. Deštruktívna reštrukturalizácia.