Sociálne nerovnosti a chudoba - Ošková, Silvia, 1979-
Problém chudoby. Príčiny sociálnych a ekonomických nerovností medzi ľuďmi. Potenciálne vplyvy na nerovnosti. Sociálna exklúzia odrážajúca nerovnosť jednotlivcov alebo skupín obyvateľov na živote spoločnosti. Monitorovanie a vyhodnocovanie sociálnych a ekonomických podmienok života domácností. Súbor 18 spoločne používaných štatistických indikátorov chudoby a sociálnej exklúzie. Nový systém štatistického zisťovania EU-SILC od roku 2004. Metóda merania príjmovej chudoby.