Dôchodkové systémy vo vybraných štátoch - Pechová, Michaela, 1977-
Tri piliere dôchodkových systémov. Financovanie dôchodkov zo štátnych programov. Problémom je väčší počet pracujúcich s penzijným vekom, ako počet pracujúcich. Podiely jednotlivých pilierov na výške penzijných dávok a miera povinnej účasti v nich sa líši v jednotlivých štátoch. Príklad Švajčiarska, Veľkej Británie a Švédska.