Rozvojová pomoc Európskej únie a Slovenská republika - Zolcerová, Valéria
Problémy rozvojových krajín. Šesť výziev pre rozvojovú pomoc Európskej únie. Slovensko musí realizovať rozvojovú spoluprácu v kontexte s pravidlami a odporúčaniami OECD, OSN a EÚ. Slovenská rozvojová pomoc v číslach. Priority slovenskej oficiálnej rozvojovej pomoci (ODA). Očakáva sa, že v blízkej budúcnosti sa schváli zákon o rozvojovej pomoci a vytvorí sa nezávislá agentúra na poskytovanie rozvojovej pomoci. Bude zároveň dôležité pre Slovensko vytvoriť a realizovať európsku rozvojovú stratégiu s dôrazom na Afriku.