Poistenie environmentálnych rizík - Palacková, Dana
Vymedzenie pojmu životné prostredie. Ekonomická dimenzia životného prostredia. Environmentálna politika Európskej únie . Environmentálna smernica 2004/35/ES. Environmentálna politika a poistenie. Klasifikácia environmentálnych rizík. Poistiteľnosť environmentálnych rizík. Vybrané produkty kryjúce environmentálne riziká. Poistenie environmentálnych rizík na Slovensku. Poisťovne ponúkajúce poistenie environmentálnych rizík. Ochrana životného prostredia ako súčasť zábrannej činnosti slovenských poisťovní.