Význam vzdelávania ako nástroja riadenia ľudských zdrojov - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
Význam celoživotného vzdelávania pracovníkov. Analýza vzdelávacieho procesu a jeho hodnotenie. Intelektuálny kapitál základom ekonomiky. Straty vznikajúce nevyužívaním ľudských zdrojov a ich potenciálu. Maximálna podpora a využitie rozvoja ľudských zdrojov v riadiacom a organizačnom procese.