Aplikácia metódy Value-at-Risk v manažmente kurzového rizika - Rimarčík, Marián
Metóda Value-at-Risk vybudovaná na základoch Markowitzovej teórie portfólia. Definícia základných pojmov metódy Value-at-Risk. Metódy výpočtu VaR. Metodika hodnotenia výkonnosti jednotlivých metód na výpočet VaR. Excelovský model na výpočet VaR. Metóda Value-at-Risk ako efektívny nástroj, pomocou ktorého môže podnik zhodnotiť kurzové riziko konkrétnej zahranično-obchodnej operácie.