Klasifikácia internacionalizácie podnikových aktivít - Gofusová, Katarína, 1977-
Internacionalizácia podnikateľských aktivít. Medzinárodná expanzia podnikateľských subjektov. Možnosti vstupu podniku do medzinárodného prostredia. Medzinárodná stratégia, multinacionálna stratégia, globálna stratégia, transnacionálna stratégia. Medzinárodná marketingová orientácia podniku - etnocentrizmus, polycentrizmus, geocentrizmus.