Zdokonaľovanie Systému vedy a technológií ako predpoklad pre rast konkurencieschopnosti SR po vstupe do EÚ (na príklade porovnania so Španielskom) - Rosenberg, Miloslav
Národný vedecko-výskumný systém v SR. Koncepcia štátnej vedeckej a technickej politiky do roku 2005. Lisabonská stratégia pre Slovensko. Porovnanie ukazovateľov vedecko-technického systému SR. Komparácia ekonomickej situácie v SR a Španielska. Možnosti spolupráce španielskych a slovenských regiónov. Štruktúra a špecializácia zahraničného obchodu SR