Použitie entropie pri posudzovaní koncentrácie a asymetrie rozdelenia - Labudová, Viera, 1958-
Entropia ako miera koncentrácie. Odvodenie vzťahu na výpočet koeficientu koncentrácie na základe Lorenzovej krivky. Použitie entropie pri posudzovaní asymetrie rozdelenia.