Využitie ekonomickej pridanej hodnoty na hodnotenie výkonnosti podniku - Gallová, Jana
Ekonomická pridaná hodnota (Economic value added - EVA). Charakteristika EVA. Konštrukcia ekonomickej pridanej hodnoty. Operačný zisk po zdanení (NOPAT). Stanovenie priemerných vážených nákladov na kapitál. Náklady na cudzí kapitál. Náklady na vlastný kapitál. Bezriziková úroková sadzba. Riziková prémia trhu. Odhad beta - koeficientu.