Efektívna komunikácia - východisko i cieľ vyučovania cudzích jazykov - Šajgalíková, Helena
Význam ovládania niekoľkých cudzích jazykov. Uplatniteľnosť jazykovej spôsobilosti v praxi. Spôsoby výučby cudzích jazykov. Osvojenie si jazyka znamená jeho bezchybné používanie v komunikácii. Komunikácia ako kultúrna prax. Kultúrna gramotnosť. Výučba jazykov a úroveň vysokoškolského štúdia . Systém UNIcert (univerzitný certifikát).