Rola regionálnych politík a európskych integračných procesov pri regionálnom rozvoji a riešení regionálnych disparít z hospodárskeho hľadiska - Tvrdoň, Jozef
Vymedzenie funkcie a postavenia regionálnych a miestnych inštitúcií územnej samosprávy pri tvorbe podnikateľského prostredia. Nástroje územných správ pri tvorbe podnikateľského prostredia. Podnikateľské inkubátory a priemyselné parky. Marketing územia. Analýza vybraných plánovacích dokumentov obcí a regiónov pri podpore podnikateľského prostredia a spolupráce verejného a súkromného sektora.