Regionálny rozvoj - teoretické východiská - Tvrdoň, Jozef
Teoretické východiská na základe ktorých sa formovali jednotlivé teórie regionálneho rozvoja. Neoklasické a neoliberálne teórie regionálneho rozvoja. Dopytovo orientované teórie regionálneho rozvoja. Teórie vysvetľujúce polarizáciu v priestore. Teoretické vymedzenie regionálnej politiky. Dôvody pre uskutočnenie regionálnej politiky. Ekonomické, sociálne a ekologické zdôvodnenie. Nástroje regionálnej politiky. Strategické zameranie regionálnej politiky. Model plánovania a regulovania regionálneho rozvoja. Hodnotenie účinnosti, foriem a spôsobov regionálnej politiky v ekonomike Slovenska.