Ochrana životného prostredia po európsky - Záborský, Ján
Európska smernica zodpovednosti za environmentálne škody priamo neukladá povinnosť uzavrieť poistenie. Pripravovaný slovenský zákon s poistením škôd na životnom prostredí počíta, poisťovne zatiaľ vhodný produkt nemajú. Nepredvídateľné škody firiem. Čo sa musí poistiť. Možnosť vytvárania poolov, teda zoskupení viacerých poisťovní, ktoré sa spolu podieľajú na zabezpečení rizika.