Dane, zdaňovanie a daňová sústava - Mokrý, Vladimír
Úlohy a funkcie príjmov štátu pri zabezpečovaní ekonomického rozvoja a ekonomického rastu. Klasifikácia príjmov štátu: príjmy, verejné príjmy a úverové príjmy. Členenie verejných príjmov na: poplatky, príspevky, dane. Miera zdanenia. Voľba spôsobu zdaňovania.