Klasický makroekonomický model - Jurga, Rastislav
Formulácia a riešenie klasického makroekonomického modelu. V modeli sa objavujú nasledovné makroekonomické agregáty: nominálny a reálny dôchodok, nominálna a reálna mzdová sadzba, cenová úroveň, zamestnanosť a úroková miera. Sú študované tri krivky: trh práce, trh peňazí a trh výrobkov. Na každom trhu je určená ponuková a dopytová funkcia a sú nájdené rovnovážne hodnoty uvažovaných premenných, ktoré sú podmienkami, ktoré spĺňajú jednotlivé funkcie určené jednoznačne.