Účtovná závierka štátnej správy a samosprávy za rok 2006 - Majorová, Miriam
Definícia účtovnej závierky. Inventarizácia. Kontrola nadväznosti analytických účtov a analytickej evidencie na syntetické účty. Kontrola bilančnej kontinuity. Zaúčtovanie kurzových rozdielov - prepočet majetku a záväzkov v cudzej mene na slovenskú menu. Zaúčtovanie účtovných prípadov na účtoch, ktoré nesmú mať konečný zostatok. Účtovanie rezerv a opravných položiek. Zaúčtovanie časového rozlíšenia nákladov a výnosov. Výpočet výsledku hospodárenia a dane z príjmov. Kontrola zaúčtovania odpisov. Účtovanie nevyfakturovaných dodávok. Špecifické účtovné prípady podľa typu účtovnej jednotky. Uzatvorenie účtovných kníh. Predkladanie účtovnej závierky.