Globalizácia, nová ekonomika a podnikové informačné systémy - Závodný, Peter
Pojem globalizácia v ekonomickej teórii. Základné atribúty e-ekonomiky. Fenomén internet a podnikové informačné systémy. Nová ekonomika a podniková sféra. Digitalizácia ekonomických procesov. Prednosti a riziká novej ekonomiky. Šance transformujúcich sa krajín v podmienkach novej ekonomiky. Dôvody zaostávania vo využití internetu transformujúcich sa krajín.