Rusko - významný obchodný partner Slovenska - Drieniková, Kristína, 1982-
Ruská federácia ako významný partner SR. Slovensko - ruská obchodná spolupráca je spojená predovšetkým s nákupom a tranzitom energetických zdrojov. Spolupráca v oblasti energetiky, kultúre a cestovnom ruchu, hospodárska a vedecko - technická spolupráca, .