Problémy zdaňovania podnikateľov v Slovenskej republike a ich odraz v účtovníctve - Kastlerová, Sylvia
Cieľom dizertačnej práce , ktorej obhajoba sa uskutočnila 8.11. 2005, je analyzovať proces zosúlaďovania daňových sústav štátov Európskej únie tak v oblasti priamych, ako aj v oblasti nepriamych daní a charakterizovať a analyzovať účtovanie daní podnikateľov, posúdiť úroveň harmonizácie národnej legislatívnej úpravy daňovníctva (daňových zákonov) s nadnárodnou, analyzovať problémy zdaňovania podnikateľov v Slovenskej republike a ich odraz v účtovníctve a poukázať, zhodnotiť a načrtnúť smer ďalšieho vývoja.