Aplikácia evolučných algoritmov na riešenie úlohy obchodného cestujúceho - Čičková, Zuzana, 1978-
Informácia o cieľoch dizertačnej práce, ktorej obhajoba sa konala 19.12. 2005. Práca prezentuje výsledky úsilia zameraného na analýzu možnosti použitia alternatívnych novších prístupov k riešeniu náročnej a aplikačne zaujímavej úlohy obchodného cestujúceho (Traveling Salesman Problem - TSP) Alternatívu v práci reprezentujú algoritmy z množiny evolučných techník riešenia úloh, korešpondujúcich so súčasnou poznatkovou bázou umelej inteligencie a informatiky.