Regionálna štatistika v Európe - teória a aplikácie - Labudová, Viera, 1958-
Informácia o cieľoch dizertačnej práci, ktorej obhajoba sa konala 20.12. 2005. Nosnou časťou je spracovanie problematiky lineárneho usporiadania regiónov, pričom sa ako hlavný metodický nástroj používa syntetická premenná, ktorá umožňuje kvantifikovať zložený jav sledovaný v príslušnom regióne.