Účtovanie kurzových rozdielov v účtovníctve podnikateľov - Kapustíková, Darina
V prípade pohľadávok, záväzkov, podielov, cenných papierov, derivátov, cenín a peňažných prostriedkov, ak sú vyjadrené v cudzej mene, je účtovná jednotka povinná účtovať v Sk a súčasne aj v cudzej mene. Táto povinnosť platí aj pri opravných položkách, rezervách, technických rezervách, ak majetok a záväzky, ktorých sa týkajú, sú vyjadrené v cudzej mene. Spôsoby ocenenia. Účtovanie kurzových rozdielov ku dňu uskutočnenia účtovného prípadu a ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka.