Reálné opce jako úloha manažerského rozhodování o budoucí kapacitě - Strouhal, Jiří
Investičné rozhodovanie - jedna z úloh manažmentu podniku. Moderný prístup k investičnému rozhodovaniu - prístup ROA (analýza investičných projektov pomocou reálnych opcií). Rozdiely medzi reálnymi a finančnými opciami. Typológia reálnych opcií.Oceňovanie reálnych opcií. Modely oceňovania finančných opcií: Binomický model, Black-Scholesov model, Mertonov model, Roll-Geske-Whaleyov model. Praktická aplikácia. Pokračovanie v budúcom čísle.