Moderná Európa sa začína v Lisabone - Žitňanský, Eduard
Strategický cieľ Európskej únie : stať sa najdynamickejším a najviac konkurencieschopným hospodárstvom na základe poznatkov. Poznatková ekonomika. Hlavné ciele Lisabonskej stratégie do roku 2010. Realizácia Lisabonskej stratégie cez národné reformné plány. Príčiny, pre ktoré Európa zatiaľ neplní lisabonské ciele.